Ötvenezer hívő előtt tartott audienciát

Ferenc pápa üdvözölte a magyar zarándokokat

Székely János esztergom-budapesti segédpüspökkel is szót váltott Ferenc pápa a szerdai általános audiencián.

2013.04.17 13:52MTI

A Szent Péter téren ötvenezer hívő előtt tartott általános audiencia végén Székely János segédpüspök, az Esztergomi Hittudományi Főiskola rektora gyűrűcsókra járult az egyházfőhöz. " Örömömet fejeztem ki Ferenc pápának a szegények iránti figyelme miatt. 

A Szentatya magyarul azt válaszolta, hogy Isten éltesse!" - számolt be Székely az MTI-nek. A főiskola és az esztergomi Érseki Papnevelőintézet elöljáróink, paptanárainak és növendékeinek több napos zarándoklata a római bazilikákat, a főbb templomokat és a katakombákat érintette. Magyar misét mutattak be többek között a Santo Stefano Rotondóban, a magyarok római nemzeti templomában. 

A 43 fős csoport másik vezetője, Blanckenstein Miklós, az esztergomi papnevelő intézet rektora az MTI-nek elmondta, hogy a szeminárium első római zarándoklatát a Hit Évének alkalmából tartották.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.