Haragszik, kompenzál, vagy talán megcsal...?

Szűkre zárt lábak - okok, amiért a nő nem akar szexet!

Fájdalom, de az utolsó dolog, amire egy hölgy vágyik, amikor bármilyen negatív érzés hatalmába keríti, a szex. A stresszes, frusztrált, szomorú, csalódott, bosszús, sőt, az unatkozó nőt sem könnyű meggyőzni a szeretkezés szükségességéről.

2012.02.01 18:55ma.hu

Egy hosszútávú kapcsolatnak sok előnye van - ha a szex szempontjából nézzük, már az is bőven jó, hogy van valaki, akivel a testi örömöket rendszeresen élvezhetjük, azon túl, hogy a szerelmeskedés az elkötelezettség fontos része.

Csakhogy gond a tartós párkapcsolatban is jelentkezhet. Sőt, ilyenkor még rosszabbul tud esni, ha a párunk nem kapható a szexre. Nem egyszer, kétszer, hanem szinte állandóan.

A férfiak számára a szex megvonása kegyetlen és szokatlan büntetés. Persze van különbség aközött, ha egy nő egyszer-egyszer nem kívánja a szexet, és ha módszeresen és célzottan elutasítja a közeledést.

Utóbbi esetben ugyanis általában üzenetet akar átadni ezzel. De mifélét...? A lehetséges magyarázatok:

- A férfi valami rosszat tett: előszeretettel alkalmazza a nő a szex megvonását, ha éreztetni akarja, hogy a pasi valamit nagyon nem jól csinált, hibát követett el.

Ha a nőt bármilyen negatív érzelem hatalmába keríti, az utolsó dolog, amire vágyik, az a szex. Míg a férfiak az ilyesmin könnyebben túlteszik magukat, a nők számára nehéz eldobni a gondolatokat csak úgy és izgalomba jönni.

Megoldást csak az jelenthet, ha leülünk beszélni a problémáról, ami kihozta a nőt a sodrából. Olykor már az is segíthet, ha csak megnyugszik, mert elmondta a gondot.

- A nő kompenzál:
előfordul, hogy a nő úgy érzi, a szexen kívül más felett nincs hatalma, ezért visszavágási eszközként használja az ágytornát. A szex megvonásával kompenzál, ha önmagát erőtlennek, határozotlannak, frusztráltnak érzi.

Talán a basáskodó, rosszindulatú főnöke az ok; talán a domináns barátnője, vagy az őt állandóan ellenőrizgető édesanyja. Bókokkal, bátorítással sokat lehet javítani ezen a hálátlan helyzeten.

- A szexszel a nő manipulál: alkalmazhatja a szex megvonását a nő akkor is, ha valamit el akar érni. Ha már semmi más nem működik a célja elérésében, folyamodhat ilyen nem túl kellemes eszközhöz is.

Megoldás? Vagy kapja meg, amit szeretne, vagy valami ahhoz hasonlóval "elégítsük ki". Ha irreális dologról van szó, jobb, ha komolyan átgondoljuk, mit várunk a kapcsolattól.

- A nő unatkozik: elutasíthatja a szexet a nő azért is, mert nem élvezi és nem igényli. Sok hölgy szégyell beszélni a szexről, az elvárásairól, arról, hogy neki hogyan és mi esne jól, ezért ha maguktól nem működnek a dolgok, inkább kerüli az egészet. Ha erről van szó, ideje elkezdeni beszélgetni!

- A nő túl fáradt: a mai világban nem ritka, hogy a dolgozó nő túlságosan elgyötört és fáradt a szexhez. Számos más feladat is vár rá ráadásul, amikor a munkából hazaér.

Ha a férfi segít neki a háztartást ellátni, már közelebb jutott a megoldáshoz. Jót tehet a relaxáló masszázs, a kikapcsolódás bármilyen formája, egy kellemes fürdő, bármi, ami segít ráhangolódni a szexre.

- A nő megvonja a szexet, ha csalja a párját: lehetséges, hogy a nőt azért nem érdekli a szex, mert egy másik férfit kíván. Amennyiben felmerül a megcsalás gyanúja, érdemes először higgadtan előhozni a témát. A reakcióból úgyis kiderül, hogy mi a helyzet.

Megoldás ilyen esetekben persze nem sok van. Vagy helyrehozható még a kapcsolat, vagy búcsút kell inteni egymásnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.