Darab hús kontra harmónia: ezért ne tedd elsőre!

"Hidegzuhaaanyt!" - Miért ne szexeljünk első randin?

A nő izgató, a férfi több, mint lelkes - egy-két ital után már simán rá is nyomulna a hölgyre, és elhívná a lakására. Na, itt álljunk meg.

2011.12.08 18:55ma.hu

Biztos, hogy látni akarjuk egymást meztelenül az első randi után? Bármennyire szimpatikusak is vagyunk egymásnak, és már első randin lehet érzékelni, hogy itt bizony nagyon is működik a kémia, jobban tesszük, ha leállítjuk magunkat.

Miért? Egyszerű lenne azt mondani, hogy elveszhet a varázs. De sok más oka is van. Nem vagyunk még olyan jóban, hogy megbízzunk egymásban - ez egy. A másik, hogy ha túl gyorsan a lényegre térünk, a nő hajlamos lesz azt gondolni, hogy csak egy darab hús a szemünkben.

A férfi számára pedig ugyancsak előnyös lehet, ha magán tartja az alsónadrágot egy darabig! Amennyiben komolyabban gondoljuk a viszonyt a hölgyeménnyel, érdemesebb hazamenni és venni egy jó hideg zuhanyt...

Íme néhány nyomós ok, hogy miért érdemes várni a szexszel.

- A mai világban a "mindent azonnal és gyorsan" elv érvényesül. Vagyis, a szexben is arra törekszünk, hogy előnyeit azonnal élvezzük ki. Ám várni a dologgal egy romantikus kapcsolatban előnyünkre válik. Fontos, mert sokáig bennünk marad a várakozás izgalma.

Ha már az első randin elnyerjük a főnyereményt, az olyan, mintha hátulról indulnánk előre. Egyébként is meglehetősen hülye helyzet azután hozzáfogni jobban megismerni egymást, hogy a szex már megvolt...

. - A várakozás kihívást jelent. A nőt is arra ösztönözzük, hogy igyekezzen elcsábítani minket, úgymond, több munkát fektessen a dologba. Növeljük a vágyakozást és fokozzuk az érdeklődést. Ezt az egész izgalmas folyamatot elrontjuk, ha azonnal egymásnak esünk az első találkozón.

Azt se felejtsük el, hogy egy nő általában (még mindig) a szextől számítja a párkapcsolat kezdetét.

- Ha várunk, a nő nem érzi azt, hogy a férfi könnyű nőcskének gondolja. Ám ha idejekorán a hálószoba felé invitálja, azt fogja gondolni, csak egy olcsó lehetőség a pasi szemében. Illetve, hogy a férfi úgy véli, ő ezt minden más pasival is megteszi. És valószínűleg jól hiszi: a férfi tényleg ezt fogja gondolni.

A nő szereti megbecsültnek látni magát, azt akarja látni, hogy a férfit más is érdekli, nem csak, hogy hogyan néz ki meztelenül.

- A várakozás fenntartja az érdeklődést. Az ember tisztábban lát, mennyire is működnének ők ketten egy párkapcsolatban. Megismerhetjük egymást jobban anélkül, hogy a szex elhomályosítaná a látásunkat. Haladjunk lassan előre, és a szeretkezés lesz az igazi jutalom.

- Ha vár, a férfi azt is megmutatja, hogy igazi úriember. Amennyiben csupán pár óra ismeretség után a szexre tereli a szót vagy érződik, hogy arra hajt, a nő azonnal következtet: nem becsüli őt, csak egy dologra szeretné használni, esetleg azt hiszi, hogy a város Don Juanjával van dolga.

- Fontos tudni, milyen a nő valójában. Milyen hangulatváltozásai lehetnek például? Lehet, hogy olyan, aki a gyors szex után azt gondolja, teljes értékű pár vagyunk? Kerüljük az efféle kellemetlen szituációkat - ezért jó várni. Ha többet találkozunk egy nővel ágybabújás előtt, kiismerhetjük. Megfigyelhetjük, mire hogyan reagál.

- Végül, de nem utolsó sorban: a szex alkalmas arra, hogy megerősítsen és magasabb szintre emeljen egy kapcsolatot. Tehát ha a nővel komolyan gondoljuk ezt a dolgot, érdemes kivárni. Higgyük el, megéri.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.