Dohánykoncessziók elosztása

Trafik - hivatallal való visszaélés miatt tett feljelentést az Együtt 2014-PM

Felszólították a kormányzatot és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy vonják vissza a pályázatot és írjanak ki újat.

2013.04.29 11:59MTI

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért (PM) választási szövetség véleménye szerint a dohány-kiskereskedelmi koncessziók odaítélése kimeríti a hivatallal való visszaélés fogalmát. A szervezet ezért hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

Karácsony Gergely, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, több portál is megírta: a Fidesz választókerületi elnökei és a fideszes önkormányzati testületek is foglalkoztak az üggyel és "valójában ők döntöttek arról, hogy ki kaphat koncessziót". A független képviselő hangsúlyozta: a portálok fideszes forrásokra hivatkoznak.

A PM politikusa szerint hivatallal való visszaélés történt, "mert a pályázatot politikai alapon befolyásolták, annak érdekében, hogy a Fidesz országos kampányhálózatát erősítsék".

Felszólította a kormányzatot és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-t, hogy vonják vissza a pályázatot és írjanak ki újat.

A rendőrség dolga a nyomozás, a magyar jogrend működése felett őrködő képviselőknek pedig az a kötelességük, hogy feljelentést tegyenek az ügyben - válaszolta ara a kérdésre, hogy feljelentését csak a sajtóinformációkra alapozta-e.

Egy szombati sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy helyi fideszesek döntöttek volna a trafikpályázatok ügyében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.