Keresztezi egymást a két rendezvény

Az Élet Menetén gázolna át a Magyar Motoros Menet

Az Élet Menete napján a rendőrség engedélyt egy olyan motoros felvonulásra is, amely az "Adj gázt!" sokatmondó elnevezést kapta, és a volt gettó területén is át fog hajtani. A Mazsihisz és a SZEMA is felháborodott.

2013.04.07 15:29MTI

A Mazsihisz felszólítja a hatóságokat, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályozzák meg az Élet Menetével egy napra szervezett Magyar Motoros Menet megtartását, amelynek a szervezők az Adj gázt! címet adták.

A Mazsihisz honlapján vasárnap közzétett közleményben emlékeztetnek: évről-évre tízezrek vesznek részt az Élet Menetén, ahol a meggyilkolt több százezer magyar zsidóra emlékeznek. Az idén ugyanerre a napra hirdette meg egy csoport a Magyar Motoros Menet elnevezésű rendezvényt. A motorosok felvonulásukkal érinteni akarják a zsidó negyedet, a Dohány utcai zsinagóga környékét is.

A motoros rendezvénynek az Adj gázt! címet adták, amely a Mazsihisz szerint "félreérthetetlenül utal az Auschwitzban mérgesgázzal meggyilkolt több mint négyszázezer honfitársunk kínhalálára, s egyben felhívást jelent a rémtettek megismétlésére".

A Mazsihisz közleményében hangsúlyozza: világossá kell tenni, hogy "országunk földjén soha többé nem tűrjük büszkeségünk, becsületünk semmibevételét, legyünk bármilyen vallásúak, katolikusok, reformátusok, zsidók, izraeliták, tartozzunk a többséghez vagy a kisebbséghez, egyenként mutassuk meg, hogy az aljasság korának véget kell vetni".


A SZEMA szintén tiltakozik és közleményben szólította fel a belügyminisztert, hogy vonják vissza a rendőrségi engedélyt és ne engedje a motorosokat behajtani a gettó területére.

Az Élet Menete Alapítvány évek óta hagyományosan megrendezi a budapesti Élet Menetét, ami emlékezés sok százezer magyar honfitársunkra, akiket gettókba, lágerekbe hurcoltak és elvették az életüket, vagy egy életre feldolgozhatatlan traumát okoztak nekik és családtagjaiknak, utódaiknak. A budapesti Élet Menete idén április 21-én lesz. Eddig ezt a mindenkori magyar kormány is tiszteletben tartotta, sőt sokszor pártállástól függetlenül politikusok is együtt vonultak a menettel” – írja a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) nevű szervezet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.