Segítséget sem tudott kérni a quadriplégiás férfi

Kidobta és napokra egyedül hagyta a béna fiát egy nő

A teljes testét érintő bénulásban szenved az a 21 éves férfi, akit az anyja kitolt egy park erdős részére, majd ott hagyta őt és elutazott egy barátjához. A férfi beszélni sem tud, így nem tudott segítséget kérni.

2015.04.13 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/anankkml (Képünk illusztráció!)

Letartóztatták, majd nem részletezett okból kifolyólag egy marylandi kórházba vitték azt a philadelphiai anyát, aki a rendőrség szerint tulajdonképp "kidobta" a 21 éves, quadriplégiában szenvedő fiát, majd napokig felé se nézett. A 21 éves, meg nem nevezett férfira a Cobbs Creek Parkban találtak rá péntek este, a teljes testét érintő és még beszédre is képtelen fiatalember a kerekes széke közelében feküdt, mellkasán a Bibliával. Az eddigi vizsgálatok szerint akkor már öt napja nem gondoskodott róla senki - számolt be a NY Daily News.

A férfi a jelentések szerint jelenleg orvosi kezelés alatt áll a hátán talált vágás, valamint kiszáradás és alultápláltság miatt. Állapota stabil, mióta a mentő a kórházba szállította. Anyjáról kiderült, hogy csak kitolta a férfit a helyi parkba egy erdősebb részre, majd ott hagyta és elutazott a városból egy barátját meglátogatni. Ha a kórházból kiengedik, egy rakás bűncselekmény miatt kell felelnie, köztük a súlyos testi sértésért, gondatlan veszélyeztetésért és egy eltartott személy elhanyagolásáért - jelent meg több amerikai sajtóbeszámolóban.

Egyes hírek szerint a nő fektette le a fiát a park talajára és letakarta egy halom levéllel, így tudott elutazni a marylandi barátjához. A hatóságok már hétfőn elkezdték keresni a férfit, amikor a fogyatékosok számára fenntartott iskolából jelezték, hogy nem jelent meg aznap. "Ez a gyerek egy igazi harcos. Egyszerűen hihetetlen, ahogyan rátaláltunk kinn. Végtelenül szívszorító, hogy egy másik ember, különösen egy anya így bánjon valakivel" - fogalmazott az eset után John Walker philadelphiai rendőr.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.