A barátai azt hitték, viccel az orvos

Hidegvér: megharapta a cápa, magának varrta össze a lábát és elment sörözni

A barátai először azt hitték, szórakozik a társuk, de kiderült, hogy az orvost nem sokkal korábban tényleg megharapta egy cápa a tengerben és ő tényleg az elsősegélydobozban talált tűvel és cérnával varrta össze a lábát.

2014.01.27 17:29ma.hu

Nemcsak túlélte a cápatámadást a férfi, de semmilyen orvosi segítséget nem vett igénybe a sebei ellátásához, már ha nem lehet annak tekinteni a saját végzettségét. A 24 éves James Grant épp csak belépett az új-zélandi Garden Bay strandján a vízbe, amikor a cápa megjelent és máris félelmetes állkapcsai közé kapta a fiatalember lábát. Az orvosgyakornok érezte a szorítást és semmi másra nem tudott gondolni, csak hogy valahogyan kiszabaduljon, de nem volt más nála, mint a búvárkése.

Elkezdte hát azzal szurkálni a hétkopoltyús tehéncápát, amely akár három méteresre is megnőhet - bár arra nem tért ki, hogy az őt megtámadó példány mekkora lehetett. Csak azt tudta, hogy a kése pengéje nem elég hosszú ahhoz, hogy jelentős sérülést okozzon a fenevadnak. "Valahogy mégis legyőztem a cápát, pár szúrással. A kés nem volt elég hosszú, de mégis sikerült" - mesélte utólag.

Hétkopoltyús tehéncápa (Fotó: Monterey Bay Aquarium)

Amikor sikerült kiszabadulnia a fogak közül, a partra bicegett, ahol elővette az elsősegély-készletéből a tűt és a cérnát, és a lábán esett sérüléseket szép sorban összevarrta. Aztán csatlakozott a barátaihoz, akik először azt hitték, az orvostanonc csak hülyéskedik, de a sérüléseit látva végül elhitték, hogy tényleg cápatámadás érte. A nagy megkönnyebbülésre kapták magukat és csapatostól elvonultak az egyik kocsmába, hogy egy jó hideg sörrel ünnepeljék meg a szerencsés menekülést - számolt be a Daily Mirror.

"Rendkívül hálás vagyok, hogy még mindig megvan a lábam" - ismerte be utólag Grant. A hétkopoltyús cápákról úgy tartják, hogy nem tartják zsákmánynak az embert, de ha valami miatt izgatottá válnak, akkor bármilyen élőlényt megtámadnak - így eshetett áldozatul a fiatal orvos is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.