A fiatalon elhunyt színészből legenda lett!

Túl sok a rejtély Heath Ledger halála körül!

Egy éve elhunyt a legendás színész, munkájának gyümölcse azonban csak most kezd beérni. Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2008. január 22-én találták holtan New York-i otthonában Heath Ledgert.

A kis Matilda apa nélkül maradt! képgaléria

2009.01.22 19:35rtlbulvar.hu

A tragikusan fiatalon elhunyt színész azóta legendává vált: talán egész életében nem írtak róla annyit, mint az elmúlt hónapokban. A világ még mindig értetlenül áll az eset előtt. 

Mindez érthető, hiszen Ledger halála körül még ma is sok a rejtély. Annyi biztos, hogy azon a bizonyos napon a masszőre talált rá az akkor már halott sztárra. Körülötte rengeteg pirula hevert szerteszét, ennek ellenére egy ideig drogtúladagolásra gyanakodtak. 

Később bizonyossá vált, hogy valóban gyógyszer-túladagolás végzett vele. Néhány hónappal a haláleset után a sztár barátnője, Mary-Kate Olsen is gyanússá vált, pedig nem tett semmi különöset, csak hallgatott. A színésznő ugyanis nem volt hajlandó tanúvallomást tenni, aminek következtében mindenki arra gyanakodott (és gyanakszik ma is), hogy titkol valamit. 

A jelenlegi legvalószínűbb magyarázat a színész halálára, hogy nem szándékosan vetett véget az életének. Bár korábban úgy gondolták, hogy Joker karakterének megformálása annyira kikészítette lelkileg, hogy öngyilkos lett, ez a magyarázat teljességgel kizártnak tekinthető. 

Sokkal esélyesebb az a variáció, amely szerint Heath véletlenül vett be a kelleténél több pirulát – bár senki sem érti, miért nem volt tisztában a következményekkel.

Volt feleségével...egy kislányuk is született!

Ahogy az lenni szokott, hamar előtérbe került az örökség kérdésköre is. Heath Ledger még 2003-ban írta meg végrendeletét, amelyben mindenét szüleire és lánytestvérére hagyta. 

A háromoldalas testamentum azonban még jóval azelőtt készült, hogy lánya, Matilda megszületett volna. A vita gyorsan lezárult, mert az ausztrál színész apja, Kim bejelentette, hogy a rájuk hagyott vagyont teljes egészében az immáron hároméves Matildának ajándékozzák. 

A Batman legújabb részének mozikba kerülésével újra napirendre került a Heath-téma. A sztár alakítását mindenki Oscar-esélyesnek tartja, és egyre biztosabb, hogy utólag meg is kapja az arany szobrocskát. 

Néhány hete ugyanis posztumusz Arany Glóbusszal díjazták Joker szerepéért, a Golden Globe pedig köztudottan az Oscar előszobájának számít.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.