Laptopkonyha recept ínyenceknek
Olaszmártásos spagetti
Időutazásra invitáljuk: ez a tészta tulajdonképpen úgy olaszos, ahogyan azt a Laptopkonyha séfje elképzelte, pár évtizede, a vasfüggöny mögött álmodozva. Egy gasztronómiai kaland, tulajdonképpen...
2012.10.23 22:37MTILássuk, mi kell hozzá!
40 dkg lecsókolbász
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
10 dkg hagyma
6 db áttört fokhagymagerezd
2 tk sűrített paradicsom
2 tk majoranna
őrölt bors
só
1 tk cukor
1 csokor aprított petrezselyemzöld
2 ek vaj
40 dkg spagetti
30 dkg trappista sajt reszelve
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Elkészítés
A lecsókolbászt meghámozzuk és ledaráljuk.
Gombát megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, és akárcsak a füstölt szalonnát, ezeket is apró kockákra vágjuk.
A spagetti főzővizét feltesszük melegedni. Egy wokban kisütjük a szalonnát, majd a hagymát kissé megpirítjuk a zsírján. Hozzátesszük a darált lecsókolbászt, az aprított gombát, a cukrot, a sót, a borsot, a majoránnát, az áttört fokhagymát és a sűrített paradicsomot. Nagy lángon zsírjára sütjük. Nagyon sűrű masszát kell kapnunk. Közben a spagetti is kifőtt (annak idején jó puhára…). A sűrű mártásba keverjük a tésztát.
Tálalás
A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk a reszelt trappistával és egy teáskanál vajat teszünk a tetejére. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Annak idején paradicsomfröccsöt ittam hozzá, ami fele szóda, fele paradicsom ivólé volt, sózva, borsozva, jégkockával.