Egyszerű és nagyszerű: a rakott csirkemell

Tejbe kell áztatni, de kisütve aztán isteni!

Egyszerű, finom és tápláló: a rakott csirkemell gyorsan elkészíthető, kiváló ebéd válhat belőle már ma. Némi előkészületet azért igényel.

2011.11.07 06:29ma.hu

Az előkészületekre kell egy kis idő, de megéri a befektetés! Hogyan is készült a rakott csirkemell?

Fotó: chemeats.blogspot.com

Négy kifilézett csirkemellet nagyobb darabokra vágunk és 2 órára - lehet hosszabb időre is - tejbe áztatjuk. Egy tűzálló tál alját vékonyan beolajozzuk, az alaposan lecsöpögtetett mellfilé egyik oldalát sózzuk, a másikat pedig megszórjuk ételízesítővel.

Rakunk egy sor húst, a tetejére tojásokat ütünk, enyhén sózzuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hús.

A tojások száma étvágyunktól függ. A tetejére 1 pohár tejfölt kenünk. Megszórjuk reszelt sajttal és őrölt szerecsendióval.

Az ételt gazdagíthatjuk még apróra vágott gombával is. Forró sütőben készre sütjük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.