Választás

Igalban ismét fideszes polgármestert választottak

A Somogy megyei Igalban Obbás Gyulát (Fidesz-KDNP) választották meg polgármesternek a vasárnapi időközi választáson, amit azért kellett kiírni, mert elődje, Varjú László (Fidesz-KDNP) tavaly novemberben lemondott.

2012.02.19 22:11MTI

Fülöp László jegyző beszámolója szerint a választás rendben lezajlott. Az 1300 lakosú, 2009-ben várossá nyilvánított település 1157 választásra jogosult polgárának 63,8 százaléka adta le voksát három jelöltre. A leadott 738 szavazatból 730 bizonyult érvényesnek, amiből Obbás Gyula (Fidesz-KDNP) 537-et, Farkas István (független) 186-ot, míg Vordermayer Katalin (független) 7-et szerzett meg.

Varjú László alig több mint egy évvel megválasztása után azért mondott le polgármesteri tisztségéről, mert a testület úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő gyógyfürdő igazgatójának december végén lejáró mandátumát. A polgármesternek - elmondása szerint - más ügyekben sem volt felhőtlen a kapcsolata a héttagú testülettel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.