Tényleg megelőzi a pelenka-kiütést?

Anyatejes szappannal hódít a kínai kismama

Először nem tudott mit kezdeni a sok anyatejjel, aztán rájött, hogy akár bőrápolásra is használhatja, most pedig egyre népszerűbbé és keresettebbé válik a kismama által előállított anyatejes szappan.

2014.04.23 14:29ma.hu
Fotó: taobao.com

Egyre jobban virágzik egy kínai kismama vállalkozása, miután a nő rájött, hogy az anyatejet nemcsak itatni lehet a gyermekével. A nő - akinek a neve a nagy siker ellenére nem nyilvános - azt mondta, az ötlet akkor született meg, amikor már nem tudott mit kezdeni a rengeteg tejjel, amit a kisfia nem volt hajlandó meginni. Mivel nem akarta elpazarolni az értékes tápanyagokban gazdag tejet, úgy döntött, hogy belekeveri a házilag készített szappanba, így legalább a bőrápoló hatásait ki tudja használni.

Az ötlet bevált, mostanra pedig már annyira népszerű lett, hogy az egyik legsikeresebb terméknek bizonyul a Taobao.com című internetes apróhirdetési oldalon. A készítő azt állítja, hogy nemcsak a felnőttek bőrére van jó hatással a mélytisztító tulajdonságai miatt, de a babáknál is segít megelőzni a pelenka okozta kiütéseket. A szappanokat nem véletlenül öntik játékos formába, mackó, nyúl, teknős vagy hal alakban lehet megvenni. Az egészségügyi kutatások már korábban rámutattak, hogy az anyatejjel táplált babáknál kisebb eséllyel fejlődnek ki egyes bőrbetegségek, mint például az ekcéma, de eddig nem sok mindenkinek jutott eszébe, hogy szappant gyártson a felesleges tejből.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.