Gyász

Elpusztult Overdose

Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után elpusztult.

2015.07.02 10:14ma.hu

"Szomorúan értesítjük mindazokat, akik szerették, hogy a nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában elpusztult" - írta a PannoniaOverdose.hu hírlevele.

Az információk szerint egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, kólikában, hasi katasztrófa következtében pusztult el. Mint ismeretes, 128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is.

"Még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni" - írták.

Reszletesebb felvilágosítást lapunk nem kapott.

Dr. Szmodits Zsolt (Overdose állatorvosa, aki a már tenyészmén idei fedeztetési szezonját menedzselte volna), korábban elmondta: "Overdose kedvéért senki sem hoz külföldről, a hazaiaknál jobb képességű kancát Magyarországra. Ahhoz ugyanis előbb bizonyítania kell a tenyésztésben is. Ezért fontos, hogy az első években minél jobb képességű kancákat kapjon. Ha ezek nem utaznak ide hozzá Magyarországra – márpedig a tavalyi évben láthattuk, hogy nem jöttek – akkor nekünk kell a lovat közelebb vinnünk hozzájuk, s mindent elkövetni, hogy minél több „jó kancát kapjon”. Ha Overdose haza jött volna Németországból, az gyakorlatilag a tenyészkarrierje végét jelentette volna.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.