Sporttörténelmi siker

Karate Eb - öt magyar bronzérem

A magyar karate történetében egyedülálló módon öt magyar bronzérem született a sportág budapesti Európa-bajnokságán, a hazai versenyzők szombati remeklése nyomán.

2013.05.11 19:56MTI

Az eddigi legsikeresebb szerepléshez az esti programban fellépő - Metzger Sandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett összetételű - női csapat is hozzájárult azzal, hogy küzdelemben megnyerte a németek elleni bronzcsatáját a teltházas káposztásmegyeri Jégpalotában.

Elsőként Metzger verte 6-0-ra a rivális első versenyzőjét, a folytatásban Bartha 1-0-ra hozta a második küzdelmet, ez a győzelem pedig azt jelentette, hogy a csapat harmadik tagjának, Lassingleitner Fruzsinának már nem is kellett tatamira lépnie, a párharcot, s így a bronzérmet 2-0-val a magyar együttes nyerte.

Korábban a magyarok csupán egyszer tudtak Eb-n csapatérmet szerezni, akkor is női küzdelemben sikerült ez a bravúr.

Fotó: MTI


 A nap folyamán korábban egyéni küzdelemben négy harmadik helyet gyűjtöttek a piros-fehér-zöld színek képviselői: Bartha Nikola plusz 68 kg-ban, Metzger Sandra a 68, S. Kovács Ádám a 67, végül Tóth Beatrix az 55 kilósok között diadalmaskodott a bronzmérkőzésén.
   
Vasárnap három kategória helyosztóival zárul az Európa-bajnokság, az aznapi programban már nincs magyar érdekelt.

Fotó: MTI


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.