Elégedett a szemlebizottság

Jól haladnak a 2017-es győri EYOF előkészületei

Pozitív meglepetést okozott az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) szemlecsoportjának a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeinek állása.

2014.08.26 13:08MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jozef Liba, az EOB EYOF-bizottságának tagja elmondta: vannak még nyitott kérdések a munka során, elsősorban a sportolók, az őket kísérő stábok és a vendégek elhelyezésének terén, ezek megoldásához a város uniós források bevonását tervezi.

Jelezte: a rendezvényig hátralévő három évben több alkalommal is áttekintik majd az előkészületek állását - különösen a jövő évben a grúziai Tbilisziben sorra kerülő EYOF után -; ez volt az első ilyen alkalom azóta, hogy két esztendeje a kisalföldi megyeszékhely elnyerte a kontinensjátékok rendezésének jogát.

Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a 2017-es EYOF-ra megfelelő ütemben építsük azt az, elsősorban sportinfrastruktúrát, amely garantálja, hogy jól szervezett, komoly versenyt rendezhessünk - emelte ki Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Az MTI kérdésére úgy nyilatkozott: számolnak azzal, hogy 2017-ig új szállodák épülnek a városban, de a helyi egyetem meglévő, felújított vagy új kollégiumi kapacitásaival is; utóbbira az egyetemmel közösen pályázna a város. De a tervek között szerepel egy kisebb olimpiai falu kialakítása is, amelynek lakásait aztán bérbe adhatnák vagy értékesítenék.

"Van mit tennünk még, de úgy látom, jól haladnak a munkálatok" - fogalmazott Borkai Zsolt, megjegyezve: a multifunkcionális csarnok építése a tervezettnél valamivel előbbre tart, az uszodáé valamivel csúszik, így azt várhatóan a tervezett szeptember helyett csak novemberben veheti használatba a lakosság. Utóbbi nevét még mindig keresik - az előbbi névadó szponzora korábbi bejelentés szerint az Audi lesz.

Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A győri fesztiválra 2017. július 22. és 29. között kerül sor várhatóan 3000, 14 és 18 év közötti résztvevővel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.