Magyarország csütörtökön mutatkozik be

Ma este Eurovíziós Dalfesztivál - az első elődöntő

Ma este rendezik az 58. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét a svédországi Malmőben. A Magyarországot képviselő ByeAlex a csütörtöki második elődöntőben adja elő Kedvesem című dalát.

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex képviseli Magyarországot képgaléria

2013.05.14 12:10MTI

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 39 ország előadói indulnak: 16-an lépnek fel az első elődöntőben, 17-en a másodikban, közülük tíz-tíz jut a szombati fináléba, ahol még hat kiemelt ország szerepel.

Kedden sorrendben az osztrák, az észt, a szlovén, a horvát, a dán, az orosz, az ukrán, a holland, a montenegrói, a litván, a fehérorosz, a moldovai, az ír, a ciprusi, a belga és a szerb versenyző adja elő dalát. Közöttük van a jelenleg a fogadóirodák által a két legesélyesebbnek tartott énekes, a dán Emmelie de Forest és az ukrán Zlata Ohnevics.

ByeAlex (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


ByeAlex, aki csütörtökön 12.-ként lép színpadra, azért képviselheti Magyarországot, mert március elején megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt.

Országonként egy ötfős szakmai zsűri pontoz, másrészt az utolsó dal elhangzása után negyedórán keresztül a tévénézők is szavazhatnak sms-ben. Az egyes országok szavazói nem voksolhatnak saját fellépőjükre. A két elődöntőt, valamint a döntőt az M1 élőben közvetíti.

Az Eurovíziós Dalfesztivált idén azért rendezik Malmőben, mert tavaly a bakui versenyen egy svéd énekesnő, Loreen győzött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.