Gyümölccsel, édesítővel és szójatejjel készül
Zabkása, te édes!
A zabpehely egészséges, és nagyon ízletes kása készíthető belőle - aszalt szilvával, friss gyümölccsel ajánlott!
2012.05.25 06:29ma.huAki szeretne egészségeset, telítőt és egyben finomat enni, próbálja ki, milyen a zabkása édes változatban!

Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely
- 50 g mazsola
- 2-3 dl szójatej
- árpaszirup vagy méz
- csipet só
Tegyük a zabpelyhet egy vastag falú edénybe. Tegyük a tűzre és kevergetve pirítsuk, amíg illatozni kezd.
Öntsünk rá kb. 4 csésze vizet, tegyük bele a mazsolát és a sót, majd fedjük le.
Kevergetve főzzük puhára és adjuk hozzá a szójatejet, az édesítőt. Aszalt szilvával, friss gyümölccsel tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
- Gazdagon csak paradicsommal lehet
- A legjobb, ha a sajt olvad: mennyei mártás márványsajttal és dióval
- Könnyen és gyorsan: édes dara édesszájra
- Ez egy ilyen mártás: azt dobunk bele, amit akarunk
- Könnyű és finom töltelék bármilyen tésztához!
- Van, aki a paradicsomot bohókásan szereti...
- Fitt akarsz lenni? Egyél halat és a zabkását!