Egyszerű, mégis kiváló mártás lesz belőle
Gazdagon csak paradicsommal lehet
Igazi gazdag mártást kapunk a paradicsom vagy paradicsompüré fűszerekkel és más zöldségekkel való keverésével - sőt, más-más ízt kapunk, ha friss bazsalikomot, erős paprikát is keverünk a főzetbe.
2012.05.24 06:29ma.huZeller, hagymák és paradicsom kombinálásával egy igen finom keverékkel lephetjük meg magunkat. Hogyan készül a gazdag paradicsomos mártás?

Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1 zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- 80 dkg paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- kevés cukor
- őrölt feketebors
A felhevített olajon puhára pároljuk a felaprított zellert, a vörös- és a fokhagymát. Belekeverjük a hámozott és apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét, borssal, sóval ízesítjük.
Lefedve, alacsony hőmérsékleten egy órán át főzzük. Kínálhatjuk így is, de turmixban pürésíthetjük is.
Más-más ízt kapunk, ha fogyasztás előtt friss bazsalikomot, vagy a zellerrel és a hagymákkal együtt erős paprikát is keverünk bele.