Egyszerű, mégis kiváló mártás lesz belőle

Gazdagon csak paradicsommal lehet

Igazi gazdag mártást kapunk a paradicsom vagy paradicsompüré fűszerekkel és más zöldségekkel való keverésével - sőt, más-más ízt kapunk, ha friss bazsalikomot, erős paprikát is keverünk a főzetbe.

2012.05.24 06:29ma.hu

Zeller, hagymák és paradicsom kombinálásával egy igen finom keverékkel lephetjük meg magunkat. Hogyan készül a gazdag paradicsomos mártás?

Hozzávalók:

- 1 evőkanál olaj
- 1 zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 vöröshagyma
- 80 dkg paradicsom
- 1 evőkanál paradicsompüré
- kevés cukor
- őrölt feketebors

A felhevített olajon puhára pároljuk a felaprított zellert, a vörös- és a fokhagymát. Belekeverjük a hámozott és apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét, borssal, sóval ízesítjük.

Lefedve, alacsony hőmérsékleten egy órán át főzzük. Kínálhatjuk így is, de turmixban pürésíthetjük is.

Más-más ízt kapunk, ha fogyasztás előtt friss bazsalikomot, vagy a zellerrel és a hagymákkal együtt erős paprikát is keverünk bele.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.