Rántott húshoz hasonló és finom
Ismerős, de mégis vega: szójaszelet rántva
A vegetáriánusok egyik kedvence lehet a rántott szójaszelet - nagyjából úgy kell elkészíteni, mint a rántott húst.
2012.05.06 07:29ma.hu - Fotó: kajarecept.infoHasonlóan készítjük a rántott szójaszeletet a rántott húshoz, de a szóját érdemes korábban előkészíteni, mielőtt fűszerezzük és sütjük.

A szójaszeleteket leforrázzuk, delikátot, köménymagot, kevés gyömbért, borsot, esetleg kevés rozmaringot teszünk bele.
Lefedett tetővel kicsit állni hagyjuk. Amikor megdagadt, újra együtt felforraljuk, állni hagyjuk néhány órán át.
Ezt legjobb már reggel megcsinálni.
Mielőtt panírozzuk, jól kinyomjuk a szeletekből a vizet, bekenjük grill fűszerkeverékkel vagy magyaros fűszer-keverékkel és az előző panírba mártva olajban kisütjük.
Kapcsolódó írások:
- Próbáltuk már rántva a banánt?
- Kacsát szőlővel és naranccsal!
- Ide az isteni rózsafánkkal!
- Ünnepi lakoma: pulykafodor őszibarackkal!
- Ezért a raguért sem kell Rómába menni...
- Pikáns, sajtos Bajorország-idéző!
- Ilyen egy gyorsleves férfimódra
- Jobb, ha nem piszkáljuk ki a sütiből a mazsolát...
- Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?