Finom padlizsán, zöldpaprika és paradicsom keverék
Halmozzuk a zöldségeket - nem bánjuk meg!
Könnyed, tavaszias étel: ha szeretjük a zöldséges, egyszerűen elkészíthető egytálételeket, a paradicsomos padlizsán ideális választás.
2012.04.10 06:29ma.huEgyszerű, könnyed és gyorsan elkészíthető a padlizsán és paradicsom - zöldség-pártiaknak kiváló, de még köretként is megteszi.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 padlizsán
- ghí a sütéshez
- 3 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 evőkanál mazsola
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- 1/2 kávéskanál erős paprika
- 2 kávéskanál kurkuma
- 1/8 kávéskanál majoránna
- só
Mossuk meg és vágjuk fel a zöldpaprikát. Szeleteljük fel a paradicsomot. Tisztítsuk meg a padlizsánt és vágjuk kockára.
Forrósítsuk fel a ghít, és süssük ki a padlizsánkockákat. Egy edénybe tegyünk ghít, pirítsuk meg benne a paprikát, majd tegyük bele a paradicsomot, a fűszereket és a mazsolát.
Öt perc múlva rakjuk hozzá a kisült padlizsánt és fedő nélkül főzzük még öt percig, majd sózzuk meg.