Ha van otthon karalábé, paprika és karfiol...
Milyen a száraz churry?
Csupa zöldség, csupa egészség - a száraz churry főként fűszerekkel, karfiollal, paprikával és karalábéval készülő egytálétel. Érdemes megkóstolni.
2012.03.08 06:29ma.huHa van otthon karfiol, karalábé és paprika, a megszokott receptek helyett próbáljuk ki a Száraz Churry-t.

Hozzávalók 6 személyre:
- 4 tölteni való paprika
- 3 közepes zsenge karalábé
- 1 nagyobb fej karfiol
- 6 evőkanál ghí
- 2 babérlevél
- 3 kávéskanál mustármag
- 2 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 kávéskanál őrölt erős paprika, só
Csumázzuk ki és vágjuk fel karikára a paprikát, a karalábét pedig kis kockákra. Szedjük rózsáira a megtisztított karfiolt. Tegyük a lábosba a ghít, és pirítsuk meg benne a fűszereket közepes barnára a következő sorrendben: mustármag, babérlevél, és a legvégén az őrölt koriander és az őrölt bors.
Rakjuk a lábosba a karalábét és fedő alatt pároljuk. Egy egészen kicsi vizet tehetünk alá. Amikor a karalábé már félig megpuhult, adjuk hozzá a karfiolt és a paprikát.
Keverjük jól össze és pároljuk az egészet puhára fedő alatt. A végén sózzuk meg. Szükség esetén pótoljuk az elfőtt vizet.
Kapcsolódó írások:
- Tofus pite almával - egészség és csábítás
- Előétel, főétel egyben: hideg padlizsán fokhagymával
- Kevés ilyen finom sertésborda van!
- A paprikáskrumplinak sem árt néha a frissítés!
- Különleges és ízletes: tofu curryvel
- Könnyed, olasz, csábító és egyszerű....
- Földi mennyország: kacsa kelbimbóval és vörös borral!