Hús nélkül is finom lesz!
Kölesből is meggyúrhatjuk őket!
Ugyanolyanok lesznek, mint a megszokott, az ízük azonban más és egészségesebbek is: íme a kölesből készült fasírt titka.
2011.11.23 06:29ma.hu - Fotó: gggiraffe.blogspot.comA töltelék más, mint a fasírt szokásos változatánál - zöldségekkel, zabpehellyel, teljes kiőrlésű búzaliszttel és kölessel készül a kölesfasírt.

Hozzávalók:
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 1-2 reszelt sárgarépa
- 1/2 fej reszelt zeller
- 1 csomag apróra vágott petrezselyem
- teljes kiőrlésű búzaliszt, vagy zabpehely
- 1-2 gerezd áttört fokhagyma
- majoránna vagy kakukkfű
- szerecsendió
- 4-5 csésze főtt köles
A kihűlt kölest összekeverjük az előzőleg olajon megpirított zöldségekkel és annyi búzaliszttel vagy zabpehellyel, hogy puha masszát kapjunk.
Fűszerezzük ízlés szerint, majd formáljunk belőle fasírtokat és olajban süssük ki.