Mázli

Rémálom: le akarta fotózni a krokodilt, de ráesett

Fotót akart készíteni egy krokodilról egy dán turista Nyugat-Ausztráliában, ám a tóba csúszott, és az állat megtámadta őt. A baleset szerencsésen végződött, a férfi megúszta kisebb sérülésekkel.

2016.11.06 15:28MTI

A 27 éves Johnny Bonde péntek este a nyugat-ausztráliai Kununurra tónál túrázott, amikor a vízben meglátott egy krokodilt. Letelepedett a tóparton, "és a következő dolog, amire emlékszem az az, hogy csúszom lefelé a vízbe és egyenesen a krokodil hátára érkezem. Az állat megragadott a fogaival és elkezdett rázni" - idézte a férfit a West Australian napilap."Vízfröccsenéseket láttam magam körül, és fájdalmat éreztem a karomban. Azért nem volt annyira rossz, sokkal nagyobb volt az ijedelem, mint bármi más" - tette hozzá.

A dán turista a jobb karján szenvedett sérüléseket, amelyeket a Kununurrai körzeti kórházban elláttak.

Bonde egy másik interjúban elmondta, hogy ostobának érzi magát, és megérti, miért harapta őt meg a 2,5 méteres krokodil.

"Ha valaki az éjszaka kellős közepén rám vetődik, én is mérges lennék" - magyarázta a perthi Sunday Times napilapnak.

Ausztráliában két krokodil faj őshonos, a tengeri és az édesvízi krokodil. Mindkét faj az ország északi részén él, miközben a tengeri krokodil akár hétméteresre is megnő, az édesvízi fajok 2,5 méter hosszúak, embert szinte soha nem támadnak meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.