Iszlám Állam

Dzsihádista toborzókra figyelmeztet az FBI

Woodbridge-ben egy hónapi megfigyelést követően elfogtak egy 17 éves fiút, aki az internetes kapcsolatai révén megpróbálta elősegíteni, hogy egy férfi az Egyesült Államokból Szíriába utazzon, és ott fegyvert fogjon az IÁ oldalán.

2015.03.06 08:11MTI

Az amerikai fiatalok körében az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet által folytatott toborzótevékenységre figyelmeztetett együttesen a Szövetség Nyomozó Iroda (FBI) és a belbiztonsági minisztérium - közölték csütörtökön Washingtonban amerikai kormányzati tisztségviselők.

Az FBI és a belbiztonsági tárca egy, a hétvégén kiadott közös értesítőben tájékoztatta a helyi rendőri szerveket arról, hogy a közösségi média közvetítésével az IÁ befolyása alá került nyugati fiatalok megpróbálnak eljutni Szíriába, hogy ott csatlakozzanak a radikális fegyveresekhez.

A belbiztonsági minisztérium egy tisztségviselője kijelentette: a biztonság szervek arra törekednek, hogy a közvélemény tisztában legyen az éberség fontosságával és annak jelentőségével, hogy a gyanús tevékenységet jelentsék a bűnüldöző szerveknek.

A The Washington Post közölte, hogy az amerikai főváros közelében, a Virginia állambeli Woodbridge-ben egy hónapi megfigyelést követően elfogtak egy 17 éves fiút, aki az internetes kapcsolatai révén megpróbálta elősegíteni, hogy egy férfi az Egyesült Államokból Szíriába utazzon, és ott fegyvert fogjon az IÁ oldalán. A letartóztatás múlt pénteken történt. A CNN értesülései szerint a hatóságok "sok" hasonló ügyet kísérnek figyelemmel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.