Részvényenként 40 cent

A Microsoft profitja a vártnál kisebb mértékben csökkent

A Microsoft harmadik negyedévi profitja a vártnál kisebb mértékben csökkent. A hírre 8 százalékos nyereségen állt a New York-i értéktőzsde elektronikus kereskedésében pénteken a világ legnagyobb számítógépprogram-gyártójának a részvényára.

2009.10.23 16:05MTI

A Microsoft adózott eredménye 3,57 milliárd dollár, részvényenként 40 cent lett a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 4,37 milliárd dollár, részvényenként 48 cent után. A szakértők alacsonyabb, 32 centes részvényarányos eredményt vártak.

A Microsoft negyedéves eladásai 14 százalékkal 12,92 milliárd dollárra estek. A szakértők szerényebb, 12,31 milliárd dolláros eladással számoltak.

A vártnál kisebb profitcsökkenés hatására a Microsoft részvényeinek árolyama 8 százalékkal, 28,68 dollárra emelkedett a New York-i értéktőzsde pénteki nyitását megelőző elektronikus kereskedésben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.