Életöröm és energia
Tuti biztos tipp az egészséges fogyáshoz
Egyedi kezdeményezéssel rukkolt elő egy gasztroblogger és szakács, valamint egy aikido-edző: négy hét alatt finom olasz ételekkel és sok mozgással lefogyasztják és újra energetizálják a hozzájuk jelentkezőt.
2011.02.18 10:25ma.huA két fiatalember Dolce Vita-menünek nevezte el a programot. Chef Karak, azaz Karakas Norbert elhatározta: egy hónap alatt megmutatja bárkinek, hogy az olaszok mindig mosolyognak, gyönyörűek és nincsenek elhízva. A Dolce Vita-menü tartalmaz napi két fogást (amelyet házhoz visznek), de a programban résztvevők útmutatót is kapnak ahhoz, hogy mit és mikor érdemes enni, hogy úgy éljünk, mint egy energikus olasz.
– Az ételek összeállításánál két fontos szempont volt: az egyik, hogy bemutassam az olasz konyha egyszerűségét, ami mindezek ellenére nagyon sokszínű és minden napra olyan ételeket válasszak melyek nem túl leterhelők, de nem nélkülöznek semmiféle alkotóelemet – mondta chef Karak a menüről.
Hozzátette: az összeállított menüben megfelelő arányban szerepel fehérje és szénhidrát.
– Nem hiszem, hogy a szénhidrátot mellőznünk kell csupán arra kell figyelni, hogy annak jó szénhidrátnak kell lenni, amit a szervezetünk felhasznál – mondta a séf.
A menüt megrendelők egészségét Csák Gergely aikido-mester is garantálja.
– Az aikido egy japán harcművészet, amelyet sokféleképp használhatunk. Ebben a programban olyan gyakorlatokat állítottam össze, amelyek megdolgoztatják a szívet és a tüdőt – mondta az oktató.

A mester közölte: a speciális edzésprogram kifejezetten arra irányul, hogy átmozgassa a megmerevedett izmokat, ellazítsa és újra energiával töltse fel a résztvevőket.
– Ez nem az önvédelemről, vagy a fekvőtámaszokról szól – nyugtatott meg bennünket az edző.
A fiatalemberek szerint a programban résztvevők egy hónap alatt garantáltan lefogynak és feltöltődnek.
Dolce vita-menü
Minestrone
Grillezett sertéspecsenye
Pappa al pomodoro
Sültek vegyesen
Ribolitta tonhalfasírt chilis paradicsomszósszal
Altamurai borsóleves
Borsos marharagu vadász módra
Szicíliai homárleves
Risotto bianco con pesto
Risotto ai frutti di mare
Sertésborda zsályával
Karfiolos risotto
Fokhagymás marhasült rozmaringgal és rókagombával
Lencseleves olasz módra
Rizottó sült gombával és petrezselyemmel
Édesköményes rizotto ricottával és chilivel
Töltött báránycomb olajbogyóval és zöldfűszerekkel
Capri saláta Padlizsánparmiggiana
info és megrendelés:
chefkarak@gmail.com