Kismama cipőmustra

A terhes nőknek fontosabb a divat, mint az egészség?

A várandós hölgyek a divat nevében kockáztatják lábuk egészségét rossz típusú cipők viselésével - figyelmeztetnek a szakértők.

2010.06.20 17:57Estihirlap/OrientPress/ BBC

Az 1000 várandós nő által megválaszolt közvélemény-kutatás során megállapították, hogy a legtöbb nő a terhesség alatt rendszeresen visel balettcipőt, flipflop papucsot, magas sarkú cipőt és csizmát.

Lorraine Jones az Ortopéd Szakorvosok Társaságától azt mondja, ezek egyike sem alkalmas cipő erre az időszakra, mert kevéssé támasztják meg a bokát. A felmérésből az is kiderült, hogy a nők fele nyomás alatt érzi magát, miszerint tartaniuk kell a lépést a legújabb celeb-trendekkel is.

Tíz közül hét nő elismerte, hogy lábproblémákban szenved, beleértve a bokadagadást (37 százalék), a duzzadt lábat (45 százalék) és a sarokfájdalmat (16 százalék), amíg terhes.

A társaság arra ösztönzi a nőket, hogy viseljenek a bokájukat megtámasztó, szélesen illeszkedő cipőket, hogy minimalizálják a kellemetlenséget és elkerüljék a hosszú távú károsodást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.