Igazságtevő János majd megoldja

Kellett visszaszólni: már Sólyom Lászlót is kikezdené Lázár

Lázár János, ha módja lenne rá, megkérdezné Sólyom Lászlótól, hogy miként értékeli saját felelősségét az elmúlt húsz évben kialakult helyzetért.

2010.11.18 08:43Népszabadság

A Fidesz frakcióvezetőjével a csütörtöki Népszabadságban jelent meg interjú.

Lázár János ebben azt mondta: bár nagyra tartja Sólyom László köztársasági elnök életművét, de számára elképzelhetetlen, hogy van egy idealizált alkotmány, közben az emberek elszegényednek és elvesztik a bizalmukat a politika iránt, gazdasági és társadalmi csőd felé száguld az ország, de "egyébként az alkotmány rendben van" - sorolta.

(fotó: MTI)


Arra a megjegyzésre, hogy Sólyom László már "válaszolt" a kérdésre, amikor azt mondta, hogy az alkotmány soha nem akadályozta a kormányokat abban, hogy fontos társadalmi kérdéseket megoldjanak, Lázár János azt mondta: az AB mint intézmény nem, de az eddigi alkotmány igen.

"Ma Magyarországon, ha azt akarjuk, hogy az ország jó irányba változzon, elengedhetetlen, hogy az emberek igazságérzete ne sérüljön tovább. Az AB, de a legfelkészültebb jogtudós sem hagyhatja figyelmen kívül az igazságot. Nagy baj az, ha egy jogász, alkotmánybíró csak jogot akar szolgáltatni, és nem igazságot" - jelentette ki a frakcióvezető.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.