Börtönt nyert a nagymama

Kokainnal ment a nagyi a bingóterembe

Megütötte a főnyereményt az ír nagyi a bingóteremben, a díja pedig egy látogatás volt a bíróságra - csak egy kis szépséghibája volt a dolognak: nem utasíthatta vissza.

2015.01.22 16:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az 50 éves nagymama boldogan lépett ki a dublini bingóterem ajtaján, de röviddel később a rendőrök kíséretében vehette át a "nyereményét", egy kirándulást a bíróságra, miután kokaint találtak a táskájában. Helen Heaphy azonban a jelek szerint Fortuna kegyeltje, mert bár maga is beismerő vallomást tett két rendbeli kokainbirtoklás vádjában a Cork Kerületi Bíróságon, a meghallgatás után már szabadon is engedték. Mindössze 750 eurónyi bírságot szabtak ki rá, mondván, csak nagyon kis mennyiségű drogot találtak nála - 350 euró értékben -, és egyébként is családi kötelezettségei vannak, amiket nem tudna ellátni, ha lecsuknák őt - határozott Leo Malone bíró.

A nő ragaszkodott ahhoz az állításához, mely szerint a kokain nem is az övé, hanem egy barátjáé, csak átmenetileg vigyázott rá, igaz, azt nem volt hajlandó megmondani, ki az a titokzatos barát, akit ilyen lelkesen segített ki. A börtönbüntetés elkerülése viszont igencsak meglepő, főleg annak fényében, hogy Heaphy asszony nem először került a törvénnyel összeütközésbe: két korábbi ítélete is a kábítószerhez köthető, egyszer birtokolta a drogot, egy másik alkalommal pedig a rendőrség drogellenes csoportjának munkáját akadályozta - emlékeztetett a Tampa Tribune. A hab a tortán, hogy az eset után még visszamehetett a játékterembe, mert annak tulajdonosa sem neheztelt Helenre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.