A csalás a legenyhébb vád ellene

Kokainnal próbált szavazatot vásárolni magának a jelölt

A csalás a legkevesebb, amiért vádat emelnek egy képviselőjelölt ellen: az iskolatanácsi tagságra pályázó férfi kokaint osztogatott, hogy biztosítsa a helyét. Másoknál "csak" pénzzel próbálkozott.

2014.09.24 12:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Csalás és több, kábítószerrel összefüggő vád alapján indítottak eljárást a texasi hatóságok egy 47 éves férfi ellen, aki kokainnal próbálta bebiztosítani a helyét a közelgő iskolaszéki választáson. A Monitor című helyi lap információi szerint a McAllenben élő Francisco "Frankie" Garcia Donna azzal próbálta maga mellé állítani a választókat még 2012-ben, hogy kis "kóstoló" csomagokat osztogatott a választóknak. Mások arról számoltak be, hogy 10 dollárt kaptak, ha megígérik, hogy Donnára szavaznak.

A News13 című online hírportál úgy értesült, hogy a férfit a múlt héten Illinois-ban tartóztatták le az FBI ügynökei, a tárgyalására pedig előreláthatólag a jövő hónapban kerül sor. A férfi a legújabb tagja annak az összeesküvéssel vádolt csoportnak, amelyből három nő már korábban lebukott, ők szintén megpróbálták megtéveszteni és befolyásolni a választókat, a tárgyalásukon bűnösnek vallották magukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.