Rossz irányba mentek a drogcsempészek

Kolbászos szendvics, gazdagon: kokainnal megspékelve

Kiváló ötletnek tűnt a kolbászos szendvicsekbe rejteni a kokaint, talán fel sem tűnt volna a rendőröknek, de a drogcsempészek elkövették azt a hibát, hogy rossz felé haladtak az egyirányú utcában.

2015.01.15 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC (Képünk illusztráció!)

Rossz irányból hajtottak be az egyirányú utcába, ezért figyeltek fel a spanyol rendőrök a házaspárra és egy másik férfira Zaragozában. Az autóban ülő három személy kissé furcsán viselkedett, amikor a rendőrök megállították őket, ezért alaposabb vizsgálatot kezdtek a járőrök, és hamarosan meg is találták a zavarodottság okát: 150 gramm kokaint, amit két, uzsonnás dobozban lévő kolbászos szendvicsbe csomagoltak. A kábítószer értéke 2,7 millió forint.

Miután a triót letartóztatták, még meglepőbb felfedezést tettek a rendőrök. A háromfős csapat nem alkalmi futár volt Spanyolországból Franciaországba, ahová eredetileg vitték volna a drogot, hanem egy nagy és szervezett bűnbanda egyik sejtje, amely a csempészet mellett már lövöldözéses bosszúnak is részese volt. A zaragozai rendőrség szóvivője megerősítette, hogy bár jó ideje nyomozás folyt az alvilági szervezet ellen, a három vádlottat eredetileg tényleg csak a közlekedési szabálysértés miatt állították meg, nem is sejtve, hogy mekkora ügybe futnak bele.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.