Nem a kígyóméreg volt a hibás

Piton mart mindkét lábába, majdnem belehalt

Súlyos állapotban került kórházba egy nő, miután hazafelé tartva belemart mindkét lábába egy piton - olyan fajta, amelynek harapása nem mérgező, mégis heves reakciókat váltott ki.

2013.09.10 08:46ma.hu

Amikor hazaért, még nem gondolta, hogy nagy a baj, csak másnap rohant rémülten a kórházba egy angol nő, miután az előző esti bulizásból hazafelé tartva mindkét lábába belemart egy jókora, 3 méteres piton. A hüllő harapása ugyan önmagában nem mérgező, az a fajta, amely megtámadta Sue Cullt, áldozatait inkább szorítással öli meg, ám a nőnél heves allergiás reakciókat váltott ki a kígyó nyála, ez okozta a kis híján tragédiával végződő tüneteket.

A 47 éves nő a füves részen átvágva próbálta lerövidíteni a hazafelé vezető utat, amikor összetalálkozott a kígyóval. "Szerencsés vagyok, hogy nem fojtott meg" - látta be utólag, hisz a hüllő könnyedén összeroppanthatta volna a csontjait is. Ez a faj egyébként London környékén legfeljebb állatkertekben vagy kígyórajongók otthoni terráriumában lelhető fel, természetes élőhelye Angliától több ezer mérföldre, a trópusokon található. "Ez az egész annyira bizarr: amikor sétálsz, nem gondolsz arra, hogy egy piton fog megtámadni" - jegyezte meg Sue.

Fotó: freedigitalphotos.net

Hazatérve először megpróbálta saját maga ellátni a sérüléseit, de a jobb lábán lévő seb vérzése sehogy sem akart elállni, ráadásul időközben az arca is elkezdett csúnyán felpüffedni. A kórházi személyzet tanácstalan volt, mert korábban ők sem találkoztak pitonharapással, ezért a fővárosi hüllőtani egységet hívták fel, hogy kiderítsék, milyen fajta marhatott bele Sue lábába - mesélte a nő a Daily Mirrornak.

Mire a röntgen alá került - hogy megnézzék, nem maradt-e a lábában a kígyó foga -, már remegésszerűen rázta a hideg és semmivel sem lehetett felmelegíteni, a lába pedig elfeketedett. Szerencsére a nehezén időközben túljutott, de mint mondja, a lábán a harapások helye még mindig nagyon érzékeny. A hatóságok szerint egyébként valószínűleg egy szökött piton lehetett a bűnös, és jelentettek is a környéken egy magántulajdonostól elkóborolt kígyót, de egyelőre nem ismert, hogy ugyanarról a példányról van-e szó.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.