Büntetik a szabálytalan sétálókat

Rászálltak a gyalogosokra a rendőrök

Több ezer büntetést osztottak már ki egy kelet-kínai városban a közlekedési rendőrök, miután térfigyelő kamerát állítottak fel a közlekedési lámpát figyelmen kívül hagyó gyalogosok ellenőrzésére.

2013.04.22 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Gyalogosok ezrei fordultak felháborodottan a sajtóhoz a kelet-kínai Hangzhou városban, amióta a közlekedési rendőrök térfigyelő kamerát állítottak fel és büntetéssel sújtják azokat a járókelőket, akik a közlekedési lámpa piros jelzését figyelmen kívül hagyva kelnek át az úton. A forgalmasabb csomópontokban elhelyezett kameráknak köszönhetően egyetlen hónap alatt több mint tízezer embert bírságoltak már meg - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A hivatalnokok szerint az intézkedésnek egyértelműen az a célja, hogy kiszűrjék és a büntetés hatására "jobb belátásra bírják" a felelőtlen gyalogosokat, akik "veszélyt jelentenek önmagukra és más közlekedőkre". A szabálytalankodókat azon melegében megállítják, megmutatják neki a felvételt és választási lehetőséget kínálnak neki: vagy kifizeti a büntetést, vagy bírósághoz fordul. A helyiek szerint azonban ez az egész kizárólag a pénzbehajtásról szól, nem a szabálytalanságok felszámolásáról.

"Nem elég, hogy kamerák vannak mindenfelé, hogy figyeljék, amikor vezetsz, most már sétálni sem lehet anélkül, hogy ne kelljen a zsebünkbe nyúlni?!" - háborgott az egyik - vélhetően megbüntetett - járókelő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.