Tűzoltók mentették ki a kislányt

Kerítésbe szorult a gyerek: kutyát akart játszani

Szorult helyzetbe került egy négy éves kislány, szó szerint, miután úgy döntött, ő is kinéz a kerítés rácsain keresztül, aztán majd visszahúzza a fejét. A kutyával ellentétben neki nem sikerült.

2011.07.07 17:29ma.hu

Az ijedségen túl nem sok baja esett a négy éves kislánynak, bár tűzoltókat kellett hívni a kiszabadításához: Rachel Warren feje beszorult a kerítés rácsai közé. Az anya beszámolójából kiderült, hogy a gyermek valójában csak a család kutyáját akarta utánozni - de neki nem sikerült a mutatvány.

A Tess nevű rottweiler rendszeresen kidugta a fejét a vaskerítés rácsain keresztül, szétnézett az utcán, majd visszahúzódott, és Rachel úgy gondolta, ez remek trükk, ő is kipróbálja. Ám míg kifele viszonylag könnyen tudta átcsúsztatta a fejét, visszafelé sehogy sem akart sikerülni - ekkor esett pánikba ő is és anyja, Carlene is.

Az Angliában élő 32 éves bolti eladó elmesélte, hogy épp az óvodába készültek, már rá is adta a gyermekhámot a kislányra, amikor ő kirohant és az utcai kapun át kinézett. Ám pár pillanattal később kiderült, hogy foglyul ejtette a rács.

Fotó: Daily Mail/Newsteam


"Egy barátom is ott volt, és megpróbáltuk kihúzni a fejét a rácsok közt, de nem moccant. Rákiáltottam, hogy hívja a tűzoltókat, akkor estem igazán pánikba" - meséli Carlene. "Rachel először ideges volt, de aztán megnyugodott, amikor mondtam neki, hogy a tűzoltó bácsik már úton vannak" - folytatta az anya, akinek egyébként van egy 15 éves nagyfia is, Matthew.

A tűzoltók pedig alig öt percen belül megérkeztek és segítettek kiszabadítani a kislány fejét. Aztán megengedték, hogy a nagy ijedségre gyógyírként beülhet a tűzoltóautóba, és az egyik egyenruhás a hátán vitte be a gyerekszobába az addigra újra felszabadultan csacsogó gyermeket.

"A tanárok nem voltak meglepve, mert Rachel mindig úgy csinál, mint egy kutya, és állandóan tele van karcolásokkal." - mondta Carlene, aki azt is elmesélte, hogy a fia is rendszeresen így játszott a kapuval, de ő sosem szorult be.

A 33 éves buszsofőr apa, aki a baleset idején épp dolgozott, nem sokat fűzött lánya extrém mutatványához, az anya viszont még másnap is remegő kézzel mesélte a történetet. "Soha nem hagyom neki, hogy ezt csinálja, soha többé!" - fogadkozott, azt viszont a jövő dönti el, hogy elegendő lecke volt-e ez a kislány számára.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.