Gyümölccsel, édesítővel és szójatejjel készül

Zabkása, te édes!

A zabpehely egészséges, és nagyon ízletes kása készíthető belőle - aszalt szilvával, friss gyümölccsel ajánlott!

2012.05.25 06:29ma.hu

Aki szeretne egészségeset, telítőt és egyben finomat enni, próbálja ki, milyen a zabkása édes változatban!

Hozzávalók:

- 2 csésze zabpehely
- 50 g mazsola
- 2-3 dl szójatej
- árpaszirup vagy méz
- csipet só

Tegyük a zabpelyhet egy vastag falú edénybe. Tegyük a tűzre és kevergetve pirítsuk, amíg illatozni kezd.

Öntsünk rá kb. 4 csésze vizet, tegyük bele a mazsolát és a sót, majd fedjük le.

Kevergetve főzzük puhára és adjuk hozzá a szójatejet, az édesítőt. Aszalt szilvával, friss gyümölccsel tálaljuk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.