Barackos zabaglione az ínyenceknek

Üdítő, könnyed édesség kis alkohollal

Ha már unjuk a nehéz, habos édességeket, kóstoljunk meg egy üdítően könnyedet és egyszerűt - a barackos zabaglionét!

2012.02.24 06:29ma.hu

Könnyed, finom, piskótával kínálható édesség az őszibarack üdítő ízével, vermuttal és fehérborral vegyítve: ez a barackos zabaglione.

Hozzávalók 6 személyre:

- 3 nagy, magvaváló őszibarack
- fél citrom leve
- 8 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 dl vermut vagy testes fehérbor
- 4 babapiskóta

A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük. A fél barackokat citromlével bedörzsölve magházukkal lefelé talpas poharakba vagy mély üvegtányérokba fektetjük.

Tálalás előtt a tojásokat a cukorral habosra (fehéredésig) kikeverjük és a vermuttal vagy borral felengedjük. Gőzfürdő fölé állítva, állandóan verve, sűrű, habos krémmé főzzük.

Készíthetjük úgy is, hogy a krémet csak a tojássárgájával főzzük, majd a gőzről levéve a habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A gyümölcsre öntve azonnal tálaljuk. Babapiskóta kíséretében kínáljuk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.