Virslivel és lencsével készül a saláta!

Szeretne valami igazán könnyedet és finomat?

Fantasztikus salátát készíthetünk, amely tápláló étel is egyben: a lencsét virslivel és majonézzel keverjük!

2011.10.20 06:29ma.hu

Aki szereti a lencsét, nem fog tudni ellenállni ennek az ízletes párosításnak: a lencsesaláta virslivel teljesértékű ételnek is kiváló.

30 dkg lencsét átválogatunk, megmossuk, majd néhány óráig hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, friss vizet öntünk rá, megsózzuk, 1-2 babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük.

1 póréhagymát és 4 db virslit karikákra vágunk. A lecsöpögtetett, kihűlt lencsével, 6-6 evőkanál majonézzel és tejföllel összekeverjük.

1 kiskanál mustárral, néhány csepp citromlével, fél csokor petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük. Salátalevéllel, főtt tojással díszítve tálaljuk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.