17 évesnél fiatalabb lányok

Nigéria: csecsemő-kereskedő hálózatot lepleztek le

A lányokat azzal az ígérettel csábították a házba, hogy a szülés után pénzt kapnak. A nyomozás feladata, hogy kiderítse, hogyan estek teherbe, és pontosan honnan származnak. Videóval!

2013.05.15 19:34MTI

Hat, rabságban tartott és állapotos kamaszlányra bukkant Nigériában a rendőrség egy házban, és őrizetbe vett három embert, akik a megszületendő csecsemőket el akarták adni.

A rendőrök a délkelet-nigériai Enuguban, titkosszolgálati információ nyomán bukkantak a házra, ahol a 17 évesnél fiatalabb lányokat fogva tartották. Azonnal kiszabadították őket - mondta el Ebere Amaraizu, a helyi rendőrség szóvivője.

Két férfit és egy nőt őrizetbe vettek, őket gyermekkereskedelemmel gyanúsítják.

A szóvivő szerint a lányokat azzal az ígérettel csábították a házba, hogy a szülés után pénzt kapnak. A nyomozás feladata, hogy kiderítse, hogyan estek teherbe, és pontosan honnan származnak.

Néhány napon belül ez a második "bébigyár", amelynek létezésére fény derült az afrikai országban. Múlt héten a szomszédos Imo szövetségi államban fekvő Umakában egy házból 17 terhes kamaszlányt és 11 kicsiny gyermeket szabadítottak ki. A 14 és 17 év közötti lányok elmondták, hogy ugyanaz a 23 éves férfi ejtette őket teherbe. A férfit jelenleg börtönben őrzik.

Az Európai Uniónak az emberkereskedelemről 2013 áprilisában közzétett jelentése szerint Nigéria az az ország, ahol ez a bűnözési forma leginkább elterjedt.

2011 májusában a rendőrség Abia szövetségi államban 32 terhes lányt szabadított ki, akik elmondták, hogy 25 ezer, illetve 30 ezer nairát (159 illetve 191 dollárt) kaptak, aszerint, hogy lány vagy fiú volt a gyermekük. Másik 17 lányra a déli Anambra államban találtak rá hasonló körülmények között 2011 októberében.

Az UNESCO szerint az emberkereskedelem a harmadik leggyakoribb bűncselekmény Nigériában a korrupció és a kábítószer-kereskedelem után.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.