Személyesen ajánlotta a katonaságot

Csecsemőket akart toborozni a hadsereg tisztje

Kínos helyzetbe került a német hadsereg egyik toborzótisztje, miután kiderült, hogy ezer levelet küldtek ki személyre szólóan olyan gyermekeknek, akik jócskán elmaradnak a felvételi korhatártól.

2013.03.26 15:21ma.hu

Csúnyán leszerepelt egy katonai toborzótiszt Németországban, amikor kiderült, hogy az aláírásával több száz csecsemő és kisgyermek kapta meg a névre szóló értesítést, hogy ha szeretne, most itt a remek alkalom belépni a hadseregbe. A hivatalnokok összesen ezer levelet küldtek el az ország északi területén - ismerték el a magasabb rangú vezetők is.

A tiszt azonban, akinek nemcsak nevét, de rangját sem részletezi a sajtó, azzal védekezik, hogy a helyi lakossági nyilvántartó irodák tehetnek a bakiról, onnan érkeztek a nevek és címek a 17 éves korhatár figyelmen kívül hagyásával - számol be az austriantimes.at című osztrák hírportál. A hadsereg szóvivője nyilvánosan kért elnézést az érintettektől és hangsúlyozta, hogy téves az információ, nem kell a csecsemőknek bevonulniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.