Megjöttek?

"Úristen, valami van az égen!" - képek és videó az UFO-ról!

Azonosítatlan repülő tárgyat figyeltek meg Libanonban. A tudósok szerint van tudományos magyarázat az UFO-ra, de úgy tűnik, csak találgatnak...

2012.06.08 11:16ma.hu

A libanoni média reppentette fel a hírt, miszerint egy azonosítatlan repülő tárgyat, azaz egy UFO-t figyeltek meg az égen. A megkérdezett tudósok azt állítják, van tudományos magyarázat a jelenségre, mely leginkább egy hatalmas hullócsillagra hasonlított.

Az LBCI jelentése szerint „egy fényes tárgy és meteorrobbanás volt megfigyelhető Észak Libanonban, Marjaayoun városban, és a szíriai-török határnál.” További lapértesülések szerint Irán felett is látható volt a jelenség június 7-e éjjelén.

A videót Azerbajdzsánban készítették:

A legtöbb szakember úgy véli, hogy a fénylő tárgy egy nagy meteor volt, ami felrobbant, látható porfelhőt hagyva maga után, a csillagászok szerint azonban nem figyeltek meg közelgő meteort.

LBC International

Dr. Yigal Pat-El, az Izraeli Csillagászati Egyesület vezetője az Ynetnews-nak elmondta: "Olyan volt, mint egy apró tárgy, ami hirtelen nőni kezdett és spirálszerű mozgást végzett. Egy kis idő múlva pedig felhővé alakult... úgy nézett ki, mint egy, a föld felett magasan repülő tárgy, ami elporlad."

U.S. Air Force

Más szakértők szerint a fényforrás alakjából kiindulva egy interkontinentális ballisztikus rakéta visszatérő egysége generál ilyen "furcsaságot".

2009-ben egy hasonló eset történt Norvégia felett, egy meghiúsult orosz SLBM RSM-56 Bulava rakétatesztet követően, amely szintén különleges vizuális hatást eredményezett: egy kék fénynyaláb, mely szürke spirálban végződött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.