Coloradóban is szoros versenyben áll

Republikánus erőfelmérés - Santorum nagyon megy

A keddi missouri republikánus erőfelmérő előválasztáson és a minnesotai jelöltállító gyűléseken aratott győzelme után Rick Santorum a coloradói jelöltállító gyűléseken is szoros versenyben állt az első helyért, a leadott voksok 54 százalékának összesítése alapján.

2012.02.08 08:13MTI

Coloradóban a részeredmények alapján Mitt Romney 39 százalékkal vezetett a 35 százalékot kapott Santorum előtt. Newt Gingrich és Ron Paul 13-13 százalékkal küzd a harmadik helyért.
   
"A konzervativizmus él, és jól van Missouriban és Minnesotában" - jelentette ki győzelmi beszédében Santorum, aki Missouriban a szavazatok 55, Minnesotában pedig - az összesített voksok 82 százaléka alapján - a 45 százalékát kapta. Megköszönte a Republikánus Párt konzervatív szárnyának és a Tea Party mozgalomnak a támogatását. A politikus hangsúlyozta, hogy nem Romney, hanem Barack Obama elnök konzervatív alternatívája akar lenni.
   
Mint mondta, Obama a Wall Street-i bankok kisegítésével, egészségügyi reformjával és környezetvédelmi politikájával azt bizonyította, hogy nem hallgat az amerikaiakra, mert úgy gondolja, hogy mindent jobban tud náluk, és hogy fellettük áll.
   
Santorum azzal vádolta Obamát, hogy beavatkozik a katolikus egyház belügyeibe, és kijelentette, hogy fő feladatának az alapító atyák szabadságának, az istenadta jogoknak, valamint az alkotmánynak a védelmét tekinti, azét az alkotmányét, amelynek feladata ezen jogok védelmére korlátozódik. Munkahelyteremtést ígért, és kijelentette, hogy az amerikaiak száz százalékát akarja képviselni, beleértve a leggazdagabbakat és a legszegényebbeket is.
   
Mitt Romney, aki Missouriban 25 százalékkal a második, Minnesotában pedig 17 százalékkal a harmadik helyen végzett, gratulált Santorumnak a két államban elért sikeréhez, s kijelentette, hogy Coloradóban a verseny szorossága miatt még nem tudni, hogy az az első, vagy a második helyen végez-e.
   
Minden esetre kifejezte meggyőződését, hogy ő lesz a párt hivatalos elnökjelöltséggéért folytatott verseny győztese és megígérte, hogy alpvető változásokat" hajt majd végre Washingtonban, amely tulajdon kultúrája miatt képtelen megreformálni önmagát. A gazdaság bajaiért ismét Obamát tette felelőssé és kijelentette, hogy nem az elnökség az a poszt, ahol az irányítást tanulni kell.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.