Katasztrófavédelem

Óriási füsttel ég egy ház tetőszerkezete a XIII. kerületben

A tűzoltók már a helyszínen vannak.

2019.09.12 16:58MTI
Fotó: MTI

Kigyulladt egy magas ház tetőszerkezete csütörtök délután Budapesten a XIII. kerületi Gidófalvy Lajos utcában - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Kolozsi Péter elmondta, a tűzoltók már a helyszínen vannak, több vízsugárral több oldalról kezdték meg a tűz oltását.

Friss: eloltották a tüzet

Eloltották a tűzoltók a Budapest XIII. kerületében egy magas ház tetőszerkezetében csütörtök délután keletkezett tüzet - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az építkezés generálkivitelezőjének közlése szerint az eset a projekt többi ütemére nincs hatással.

Kisdi Máté kiemelte: a Gidófalvy Lajos utcában történt tűzesetben nem sérült meg senki.

Ismertetése szerint egy többemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében keletkezett tűz.

Az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett.

A lángok a Cordia ingatlanfejlesztő cég egyik projektjének területén csaptak fel. A vállalat közölte, a Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben gyulladt ki.

Hangsúlyozták, a Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Csikós Miklós, a generálkivitelező Pedrano Construction ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a szigetelőanyag nagy füsttel égett, amikor alvállalkozóik az épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, és a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott.

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdik a hibák javítását - tette hozzá.

Közölte: az eset az építkezés többi ütemére nincs hatással.

A tűz okozta füst Budapest több pontjáról is jól látható volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.