Aspire V Nitro

Ördögi laptop az Acertől

A vörös billentyűzetvilágítás szinte sátáni külsőt kölcsönöz az egyébként erős grafikus képességekkel bíró eszközöknek - nem véletlenül került a nevébe a Nitro jelző.

2014.09.16 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Acer

Az Acer a napokban mutatta be 15 és 17 colos képátlókkal elérhető, borotvaélre emlékeztető sarkított szélekkel, 2,5 centiméter alatti vastagsággal Aspire V Nitro sorozatát. A fedél lágy értintésérzetet adó NIL technológiával készül (Nanoimprint Litography), háttérvilágítással és teljes értékű numerikus keyboarddal felvértezett billentyűzetének színe pedig vörösen világít.

Negyedik generációs Intel Core Standard Voltage illetve Ultra-Light Voltage processzorok biztosítják a számítási teljesítményt, mely mellé Nvidia GeForce grafikus kártyákat szereltek; akár GTX 860M-mel is megvásárolható a termék. A vezetéknélküli adatátvitel és adatkapcsolat is kiemelt szerepet kapott: a 2x2 vezetéknélküli antenna technológia kétszeres adatátviteli sebességet biztosít.

A sorozat tartalmazza az Acer DustDefender technológiáját, melynek lényege, hogy a rendszer önállóan tisztítja magát: a beépített nagysebességű fémventillátor pormentesíti a belső felületeket, megnövelve ezzel a termék élettartamát, és megőrizve a teljesítményt, illetve csendes szinten tartva az eszközt, optimális hűtéssel karöltve. Erőteljes használat közben a Coolboost turbómód manuálisan kapcsolható, így 19 százalékkal növelhető a ventillátor sebessége, míg a CPU és a GPU hőmérséklet akár 11 százalékkal csökkenhet.

A felhasználók surround hangzást élvezhetnek, köszönhetően a négy beépített hangszórónak (8W teljes kimenet). Az Aspire V Nitro sorozat notebookjai Dolby Digital Plus Home Theatre opciót is tartalmaznak, kiemelve ezzel a dialógusokat és kiszűrve a kellemetlen háttérzajokat. Az Aspire V Nitro sorozat full HD IPS képmegjelenítést hordoz. Az In-Plane Switching technológia által széles betekintési szöget kapunk. Az Acer ComfyView (csillogásmentes képernyőtechnológia) csökkenti a szem elfáradását, és növeli a vizuális kényelmet.

Opcionális Blu-Ray meghajtó egészíti ki a konfigurációt, a szintén opcionális M-Disk Ready meghajtó segítségével pedig fontos adatainkról külső mentéseket készíthetünk. 3 TB tárkapacitású HDD is elérhető a termékhez, így a vásárlók akár 200 DVD-nyi filmet eltárolhatnak. Azoknak, akik még erőteljesebb sebességet igényelnek, ajánlható az opcionális, 256 GB-os SSD háttértár, mellyel az Aspire V Nitro sorozat gyorsabban tér vissza alvó állapotból, illetve gyorsabbá válik a hozzáférés a fájlokhoz és adatokhoz.

Az Aspire V Nitro sorozat szeptember elejétől lesz elérhető Magyarországon is 259 000 Ft-tól.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.