Fogyasztóvédelem

Életveszélyes etetőszék került forgalomba!

A termék rendeltetésszerű használata során a gyermek hátrafelé fellökheti magát és az etetőszékkel együtt felborulhat, így az balesetveszélyes. A balesetveszély szempontjából a termék súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve.

2015.01.31 15:18ma.hu
FB/Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Veszélyes, Klups márkajelű, „Agnieszka I” megnevezésű fa etetőszéket árultak: A termék rendeltetésszerű használata során a gyermek hátrafelé fellökheti magát és az etetőszékkel együtt felborulhat, így az balesetveszélyes. A balesetveszély szempontjából a termék súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve - írja a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közösségi oldalán.

A Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény 15. § (2) c) és g) pontja alapján - fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó végzésében - a fenti termék forgalmazását az ügydöntő határozat meghozataláig megtiltotta. Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a Klups Lengyelország (PL-63800 Gostyn,ul. Poznanska 168b.) által gyártott, a Matti Kft. (2040 Budaörs, Gyár u. 2.) és az Auchan Magyarország Kft. (2040 Budaörs, Sport utca 2-4.) által forgalmazott, Klups márkajelű, „Agnieszka I” megnevezésű fa etetőszék azonos a RAPEX rendszerben A12/1889/14 számon nyilvántartott és 2014. december 5-én közzé tett veszélyes termékkel, amely ezen a linken is megtekinthető.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.