Vizsgálat a meglazult lábközi tartó miatt

Az IKEA bevonja a GULLIVER etetőszéket

Az IKEA arra kér minden vásárlót, aki 2008. januárban vagy februárban GULLIVER etetőszéket vásárolt, hogy hozza vissza azt a legközelebbi IKEA áruházba, ahol egy új GULLIVER etetőszéket vehet át helyette.

2008.03.06 11:08ma.hu

Bár semmilyen személyi sérülés nem történt, az IKEA egy olyan németországi esetről értesült, amikor a GULLIVER etetőszék ülésének lábközi tartója – melynek az övvel együtt az a feladata, hogy megakadályozza a gyermek kicsúszását a székből – összeszerelés után kilazult.

Az IKEA azonnal leállította a termék értékesítését, és azonnali vizsgálatot rendelt el. A GULLIVER etetőszék hajlított, tömör bükkfából, részben kézzel készül. A vizsgálat kiderítette, hogy a hibát egy meghatározott gyártási időszakban bekövetkezett emberi mulasztás okozta. Az azonnali intézkedésnek köszönhetően a hibát kiküszöbölték, az áruházak ellátása folyamatos.

Az érintett GULLIVER etetőszékek Európában készültek és kerültek forgalomba 2008. januárban és februárban. A hibás termékek azonosítását a GULLIVER székek ülése alatt elhelyezett jelzések: a gyártás idő (ÉV/HÉT) és a beszállító ötjegyű azonosítószáma segíti. Az érintett termékeken a 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807 és a 0808 gyártási idő mellett a beszállító 13755 azonosítószáma szerepel.

Más azonosító jellel ellátott, illetve az IKEA által forgalmazott más típusú etetőszékeket a termékvisszahívás nem érint. Az IKEA elnézést kér az esetleges kellemetlenségekért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.