"Ne próbálják elfedni"

DK: a kormány gazdaságpolitikája már a saját adataik szerint is megbukott

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a kormány gazdaságpolitikája már a "saját adataik" szerint is megbukott.

2013.02.16 15:20MTI

Varju László független országgyűlési képviselő szombaton az MTI-nek úgy fogalmazott: felszólítják a kormányt, hogy ezt a kudarcot ne próbálják meg elfedni "egy magyarkodós, székelyzászlós történettel". 

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a KSH legfrissebb adatai szerint az Orbán-kormány várakozásival ellentétben 2012-ben nem 1,5 százalékos gazdasági növekedést ért el az ország, hanem 1,7 százalékos visszaesést. A DK szerint ráadásul ugyanez várható 2013-ban is, és nemzetközi szinten már most is "bóvliországként" beszélnek Magyarországról.
 
Varju László úgy fogalmazott: nem ajánlják a kormánynak, hogy a "mesterségesen generált székelyzászlós üggyel" próbálják meg elfedni azt, hogy az ország romokban hever, és az emberek egyre nehezebb helyzetben vannak. Az ellenzéki párt szerint fordulatra van szükség a gazdaságpolitikában: többek között el kell törölni a különadókat, méltányos közteherviselést kell bevezetni, és meg kell tenni az előkészületeket az euró bevezetéséhez.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.