Botrány

Szexbotrányba torkollt az MTA Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottságának ülése a Facebookon

A Facebook szerint szexuális tevékenységre való felajánlkozás történt amikor az MTA Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottsága a HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközponttal ülésezett.

2024.04.14 11:15ma.hu

Április 10-én ültek össze a csillagászok, fizikusok és kutatók, hogy megvitassák a legfontosabb kérdéseket, amelyről Kiss László csillagász képeket is posztolt a közösségi oldalra. Ám nem sokkal később figyelmeztetést kapott a Facebooktól.

"Ez valami egészen agyrém... Az MTA Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottságának ülése a Facebook algoritmusa szerint 'szexuális tevékenységre való felajánlkozás'. Háááát, nekem más elképzeléseim vannak az idézett tevékenység formáiról" - írta felháborodottan a csillagász.

A platform szerint a technológiai eszközeik azt jelezték, hogy a bejegyzés nagyban hasonlít a közösségi alapelveket sértő, más bejegyzésekre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.