A mexikói párlat nyerte a nemzetközi italmustrát
Jó a whisky, meg a vodka, de a tequilánál nincs jobb?
Hatvanfős ízlelőbizottság kóstolgatta végig a több mint 300 nemes nedűt, hogy megállapítsák: melyik ital a legfinomabb a világon. A kóstolók közt csak amatőrök foglalhattak helyet.
2012.08.15 17:29ma.huKaliforniában, hatvanfős bizottságot nyűgözött le az el Jimador Reposado a negyedszerre megrendezett Spirits International Prestige elnevezésű versenyen. Az alkoholok civil szerelmesei vakon ízlelték a 39 kategóriában, 302 márka által felvonultatott whiskey-ket, likőröket, gineket, vodkákat és tequilákat.

A nagyszabású verseny legfőbb érdeme abban rejlik, hogy hűen tükrözi a vásárlóközönség ízlését és a keresletet. Hiszen az elismeréseket egy civil fogyasztókból álló bizottság ítéli oda az azt kiérdemlő szeszesitaloknak. Azaz a zsűri tagjainak semmilyen köze nem lehet forgalmazókhoz, nagykereskedőkhöz vagy viszonteladókhoz, és természetesen soraikban italszakértők sem foglalhatnak helyet.
A döntnökök között a lágy ízeket és a markáns zamatokat kedvelők is ültek, hogy a pikáns párlatok is teret nyerhessenek. Az esemény világszerte megmozgatta a lepárlókat, Ausztráliától Skócián át Sri Lankáig nevezték italaikat a mesterek. A mexikói 100%-ig agavéból készült el Jimador Reposado a zsűri „Kiváló Platina” minősítését nyerte el.
A megmérettetésen az íz, az aroma és a selymesség szempontjai voltak a leghangsúlyosabbak.