Katasztrófa

Egy lőszerraktárban okoztak robbanásokat a görögországi erdőtüzek

A detonációk hangját kilométerekre hallani lehetett.

2023.07.27 20:14MTI

A légierő egy lőszerraktárában okoztak robbanásokat a görögországi erdőtüzek Néa Anhialosz tengerparti település mellett, a detonációk hangját kilométerekre hallani lehetett - jelentette a görög közszolgálati televízió.

A Néa Anhialosz-i légitámaszponthoz tartozó hadianyagraktárt és a térségében lévő falvakban időben evakuálták, így sérültekről nincs hír, a közelebb fekvő lakóházak ablakai azonban betörtek. Úgy tudni, hogy ebben a létesítményben tárolták a görög légierő 111. vadászrajának lőszereit és rakétáit.

A tűz a másik oldalról megközelítette Néa Anhialosz lakónegyedeit, órákra le kellett zárni Görögország legforgalmasabb autópályáját, és fennakadások voltak a térségbeli vasúti közlekedésben is. A lángok megfékezésére öt tűzoltórepülőgépet is bevetettek, de a televízió értesülése szerint az oltást nagyban hátráltatják az erős széllökések és a sűrű füst.

Görögország számos erdőtűzzel küzd az idén, a lángok elleni küzdelmet tovább nehezíti a 40 Celsius fokot meghaladó hőhullám és az erős szél. A tűzvész eddig öt ember életét követelte országosan. Ródosz szigetén 10. napja küzdenek a lángokkal.

A címlapfotó illusztráció.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.