Török-szíriai földrengés

OKF: már 15 túlélőt emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól

Egyszerre három helyszínen kutat a magyar mentőcsapat.

2023.02.08 14:56MTI

Már 15 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól a földrengés sújtotta Törökországban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerdán az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: a hivatásos tűzoltókból álló hivatalos mentőcsapat egy 16 ezer négyzetméteres kárterületen egyszerre három helyszínen kutat a földrengés következtében eltűntek után Hatay tartományban.

A magyar tűzoltók nyolcóránként váltják egymást, hiszen a munka nemcsak fizikailag, pszichikailag is megterhelő - tette hozzá.

Korábban elmondta, hogy a Hunor mentőszervezet csapata a dél-kelet törökországi Antakya városában, Hatay tartomány székhelyén egy összedőlt húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat.

A szóvivő tájékoztatása szerint a magyarok a megérkezésüket követően kedden dél körül kezdték meg a munkát.

A magyarok tábora gyalog három percre fekszik a kárterülettől, ötszáz négyzetméteren kilenc hétszemélyes sátorból áll - közölte korábban a szóvivő.

Arról is beszámolt, hogy éjjel mínusz 2-3 fokig hűlt le a levegő, ami egyrészt csökkenti a túlélés esélyét, másrészt nehezíti a mentőegységek munkáját.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.